Behandeling van nekpijn in Lelystad

Wat is nekpijn?

Heeft u last van acute of chronische nekpijn, een whiplashartrose, stijve spieren en/of een nekhernia? Heeft u diverse behandelingen geprobeerd met weinig of geen resultaat? Wordt u belemmert in uw bewegingen en zijn de klachten van invloed op uw gemoedstoestand? Voelt u zich onbegrepen, verdrietig, boos of onzeker? Uit recent onderzoek is gebleken dat bij één op de zeven mensen de klachten langer duren dan zes maanden. In dit geval spreken we van chronische nekpijn.

Afspraak maken

Symptomen van nekpijn

  • U heeft moeite met omkijken
  • U kunt moeilijk of niet in slaap komen door de pijn in uw nek
  • U kunt uw (werk)activiteiten door uw nekklachten niet of nauwelijks uitvoeren
  • De nekpijn beheerst uw algemeen dagelijks leven
  • U heeft naast nekklachten ook last van schouderklachten
  • U heeft regelmatig last van hoofdpijn klachten
  • Mogelijk voelt u tintelingen in uw schouders en armen

Als u last heeft van nekklachten is het zeer raadzaam om uw huisarts of fysiotherapeut te raadplegen, met name als de pijn zeer hevig aanwezig is, al langer dan zes weken bestaat, u uitvalverschijnselen krijgt of dat de pijn uitstraalt naar andere plekken in het lichaam.

Oorzaken van nekpijn

 

Hoe nekpijn ontstaat is niet altijd duidelijk. Mogelijk komt het door spanningen, een verkeerde beweging of een verkeerde houding. Het kan ook voorkomen dat nekpijn in de vorm van een whiplash ontstaat na de gevolgen van een auto ongeluk.

MRI en CT scans

MRI- en CT-scans geven vaak geen uitsluitsel; de afwijkingen die gezien worden, bijvoorbeeld degeneratie (slijtage), komen net zo vaak voor bij mensen met als zonder nekpijn.

Bij mensen met nekpijn worden naast de pijn onder anderen de volgende klachten genoemd: duizeligheid, concentratieproblemen, vergeetachtigheid, oogklachten, oorklachten, bewegingsangst en overgevoeligheid voor licht en geluid.

Behandeling van nekpijn in Lelystad

 

Acute nekpijn

De fysiotherapeut van Fysiovitale analyseert de acute nekklachten door lichamelijk onderzoek. Vervolgens kunnen we een behandelplan opstellen om uw spieren rondom uw wervelkolom op te trainen en met de juiste belasting uw kwaliteit van leven te verbeteren.

 

Chronische nekpijn

Bijna alle chronische nekpijn patiënten hebben een lange behandelhistorie en zijn al bij diverse zorgverleners onder behandeling geweest. (Bijvoorbeeld bij de huisarts, manueel- fysiotherapeut, neuroloog, psycholoog, chiropractor, pijnarts, reumatoloog etc..).

Veel patiënten zijn gelukkig prima te helpen met uiteenlopende therapieën bij de bovenstaande zorgverleners.  Vaak zien we dat de kwaliteit van leven naarmate de jaren met nekpijn vorderen drastisch achteruit gaat. Werken, sporten, achter de computer zitten en bewegen lukt niet of nauwelijks meer omdat er teveel reactie is na of tijdens de inspanning. Hierdoor ontstaat stijfheid van de spieren in de nekregio en kampen mensen met hoofdpijnen. Bij Fysiovitale proberen we uw klachten te verminderen zodat u uw dagelijkse activiteiten weer op kan pakken.

Op zoek naar een geschikte nekpijn specialist?

Wanneer je voor de eerste keer binnenkomt bij Fysiovitale, doen we eerst een uitgebreid anamnese en onderzoek, inventariseren we samen met u, uw hulpvraag en formuleren we de behandeldoelen. Er wordt gekeken met welke disciplines we deze klachten het beste kunnen aanpakken. Het behandelplan kan bijvoorbeeld een combinatie zijn van afspraken op het gespecialiseerde DAVID Rug Toestel, behandeling via dry needling, vitaliteit coaching, fysiotherapie voorafgaand aan een operatie of fysiotherapie na een operatie.

Bij Fysiovitale zorgen we ervoor dat jij over alle middelen beschikt om de kwaliteit van leven zo hoog mogelijk te maken en/of ook te behouden.

Afspraak maken