Behandeling van een Kanaalstenose in Lelystad

Wat is een Kanaalstenose?

Een kanaalstenose is het gevolg van een vernauwing van het wervelkanaal. Deze aandoening komt over het algemeen vaak voor bij patiënten van 50 jaar of ouder en wordt veroorzaakt door het verdikken van de wervelgewrichten. Door die verdikking wordt het wervelkanaal nauwer. De zenuwen in dat kanaal komen daardoor in de knel en dit veroorzaakt chronische rugpijn.

Afspraak maken

Oorzaken en klachtenbeeld bij een kanaalstenose?

De hierboven genoemde aandoening van de wervelkolom zorgt voor een beknelling van de zenuwen waardoor er kans is op het onderstaande klachtenbeeld:

  • chronische rugpijn;
  • verlies van het functioneren (functie) van de zenuw, waardoor in de benen tintelingen, krachtsverlies, pijn en een doof gevoel ontstaan.

Behandeling van een kanaalstenose

Wanneer er sprake is van aanhoudende klachten (ondanks behandeling bij de fysiotherapeut) en het niet vanzelfsprekend is dat u elke vorm van sport of werk kunt hervatten dan komt u in aanmerking voor een behandeling bij Fysiovitale  fysiotherapie praktijk in Lelystad. Dit kunt u bespreken met uw huisarts.

Op zoek naar fysiotherapie bij kanaalstenose in Lelystad?

Wanneer je voor de eerste keer binnenkomt bij Fysiovitale, doen we eerst een uitgebreid anamnese en onderzoek, inventariseren we samen met u, uw hulpvraag en formuleren we de behandeldoelen. Er wordt gekeken met welke disciplines we deze klachten het beste kunnen aanpakken. Het behandelplan kan bijvoorbeeld een combinatie zijn van afspraken op het gespecialiseerde DAVID Rug Toestel, behandeling via dry needling, vitaliteit coaching, fysiotherapie voorafgaand aan een operatie of fysiotherapie na een operatie.

Bij Fysiovitale zorgen we ervoor dat jij over alle middelen beschikt om de kwaliteit van leven zo hoog mogelijk te maken en/of ook te behouden.

Afspraak maken