Behandeling van Artrose of Spondylose in Lelystad

Wat is Artrose of Spondylose?

Bij een artrose of spondylose zijn de wervels en het tussenliggend kraakbeen (tussenwervelschijven) aangetast. Artrose is een proces van ouder worden en ontstaat vanaf het dertigste levensjaar. Ernstige artrose komt over het algemeen pas op veel latere leeftijd voor.

Afspraak maken

Oorzaken van Artrose of Spondylose

Wanneer ernstigere artrose/spondylose optreedt, veranderen eerst de tussenwervelschijven (discusdegeneratie). Hierdoor wordt de discus (tussenwervelschijf) instabiel. De wervelkolom probeert door middel van bot aanmaak de wervelkolom te stabiliseren. (spondylotische haakvorming genoemd)

Door de uitwas (spondylotische haakvorming) ontstaat aan de achterzijde van het ruggenmergkanaal een vernauwing welke het ruggenmerg in de verdrukking kan brengen (Neurogene claudicatio en Kanaalstenose/Syndroom van Verbiest). Door deze bot aangroei kan ook de opening waar de perifere zenuw door naar buiten moet wat vernauwd raken (recessusstenose). Hierdoor kan de zenuw dan door Artrose bij een bepaalde stand of houding klem komen te zitten.

Diagnose Artrose of Spondylose

Over het algemeen bij patiënten van 50 jaar of ouder. De aandoening van de wervelkolom zorgt ervoor dat er kans is op het onderstaande klachtenbeeld:

  • chronische rug of nekpijn;
  • verlies van het functioneren (functie) van de zenuw, waardoor in de benen tintelingen, krachtsverlies, pijn en een doof gevoel ontstaan.

Behandeling van Artrose of Spondylose (degeneratie of spondylartrose)

Wanneer er sprake is van aanhoudende klachten (ondanks behandeling bij de fysiotherapeut) en het niet vanzelfsprekend is dat u elke vorm van sport of werk kunt hervatten dan komt u in aanmerking voor een fysiotherapie behandeling bij Fysiovitale in Lelystad. Dit kunt u bespreken met uw huisarts.

Op zoek naar een geschikte artrose behandelaar in Lelystad?

Wanneer je voor de eerste keer binnenkomt bij Fysiovitale, doen we eerst een uitgebreid anamnese en onderzoek, inventariseren we samen met u, uw hulpvraag en formuleren we de behandeldoelen. Er wordt gekeken met welke disciplines we deze klachten het beste kunnen aanpakken. Het behandelplan kan bijvoorbeeld een combinatie zijn van afspraken op het gespecialiseerde DAVID Rug Toestel, behandeling via dry needling, vitaliteit coaching, fysiotherapie voorafgaand aan een operatie of fysiotherapie na een operatie.

Bij Fysiovitale zorgen we ervoor dat jij over alle middelen beschikt om de kwaliteit van leven zo hoog mogelijk te maken en/of ook te behouden.

Afspraak maken