Persoonlijk behandelplan

Actieve therapie

Fysiovitale Lelystad is gespecialiseerd in de behandeling van aandoeningen van het bewegingsapparaat, van met name van rug, nek, schouder, heup en knie. Onze filosofie is gebaseerd op actieve en gecontroleerde training met behulp van de modernste technologie.

Fysiotherapie voor iedereen vrij toegankelijk, dus ook zonder verwijzing van een huisarts/specialist. Voor het maken van een afspraak kunt u ons op ieder moment via de website bereiken. Bij de intake doen onze fysiotherapeuten een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek. Mocht uit de intake blijken dat het wenselijk is uw huisarts erbij te betrekken, zal uw fysiotherapeut met uw toestemming een rapportage versturen naar of telefonisch contact opnemen met uw huisarts.

Een huisarts of specialist verwijst vaak ook naar de fysiotherapeut. Denkt u eraan de verwijzing mee te nemen als u een eerste afspraak heeft bij een van onze fysiotherapeuten?

Afspraak maken

 

Persoonlijk behandelplan bij Fysiovitale in Lelystad

De fysiotherapeut van Fysiovitale Lelystad stelt samen met u een behandelplan op naar aanleiding van het vraaggesprek, de bevindingen tijdens het lichamelijk onderzoek en de medische vragenlijsten. De behandeldoelen worden regelmatig gecontrolleerd en indien nodig bijgesteld, om het gewenste resultaat te bereiken. Behalve het verbeteren van de functie van bepaalde spieren en gewrichten, is het optimaliseren van uw houding, beweging en dagelijkse fitheid altijd onderdeel van de behandeling.

Indien nodig, neemt de fysiotherapeut contact op met uw huisarts of specialist om het verloop van de behandeling te bespreken

Bewegen bij Fysiovitale Lelystad als medicijn

Pijn in (delen van) het bewegingsapparaat kan vaak worden verminderd door actieve en gecontroleerde beweging. Beweging helpt de spiercoördinatie te herstellen en verhoogt de stofwisseling, verbetert de kracht en het uithoudingsvermogen. Hierdoor kunnen spieren de gewrichten beter ondersteunen af. Het herstelproces krijgt hierdoor meer kans waardoor de gewrichts- en spierklachten afnemen.

 

Technologie bij Fysiovitale Lelystad als onderdeel van revalidatie

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoont dat in veel gevallen een goed uitgevoerde conservatieve behandeling van bepaalde aandoeningen even goed of zelfs betere behandelresultaten oplevert dan een operatie. Dit geldt in het bijzonder voor rugklachten en voor beginnende verouderingsverschijnselen (artrose) van gewrichten. Bij Fysiovitale Lelystad wordt gewerkt met moderne en wetenschappelijk verantwoorde apparatuur. Met behulp van de unieke EVE-software en biomechanisch geoptimaliseerde (rug-)apparatuur kunnen de kwaliteit van de oefeningen en de voortgang van uw herstel nauwlettend in de gaten worden gehouden.

Maak een afspraak