Fysiotherapie Lelystad

Specialisaties fysiotherapie

Bij Fysio Vitale Lelystad kunt u terecht voor verschillende behandelingen van uw lichamelijk en psychosomatische klachten.

Fysio Vitale helpt mensen hun eigen kracht optimaal te gebruikten. Samen met onze patiënten, zorgpartners en mantelzorgers gaan we voor het verwezenlijken van doelen die voorheen wellicht niet voor mogelijk werden gehouden. We gaan voor de hoogste haarbare kwaliteit van onze zorgverlening en daarmee een optimale kwaliteit van leven voor onze patiënten.

Dit kan Fysiovitale Lelystad voor u betekenen

Tijdens de eerste afspraak bespreken we in een vraaggesprek het ontstaan van uw klachten, wanneer ze optreden, wat ervoor zorgt dat de klachten toe- of afnemen en hoe lang u hier last van hebt.

Daarna doen we een lichamelijk onderzoek, waarbij de fysiotherapeut naar uw houding en bewegingen kijkt. Door middel van bewegings- en krachttesten, onderzoeken we de conditie van uw spieren en de beweeglijkheid en stabiliteit van uw gewrichten.

Afspraak maken

Rugpijn behandeling Lelystad

Het speciale DAVID Rug Extensie toestel mobiliseert de lumbale / thoracale wervelkolom in het sagittale vlak met activatie van de extensoren. Staat mensen met acute en chronische rugpijn met een bewegingsbeperking toe om mobilisatie en versterkende oefeningen te starten met volledige veiligheid en in de meeste gevallen met minimale pijn.

David Health Solution Ltd. is wereldleider in revalidatieoplossingen voor acute en chronische rug en nekklachten. Professionals in de gezondheidszorg in meer dan 30 landen gebruiken de DAVID toestellen en hebben zo duizenden patiënten met acute en chronische pijn kunnen helpen.

Afspraak maken

Dry Needling behandeling Lelystad

Dry needling, soms ook intramuscular stimulation (IMS), is een behandelmethode waarbij met een naald in verdikkingen van een spier wordt geprikt. De behandeling wordt onder andere toegepast voor de behandeling van een myofasciaal pijnsyndroom, stijfheid en pijn in de spieren. De methode is ontwikkeld in de jaren 1970 door de Canadese arts C. Chan Gunn. Hoewel Gunn de techniek van dry needling heeft verfijnd was er echter al sinds de jaren veertig sprake van soortgelijke technieken om pijn te verminderen.

Afspraak maken

Bron: Artikel op website: https://nl.wikipedia.org/wiki/Dry_needling (Oktober 2022)

Medical taping Lelystad

Medical Taping is een vorm van tapen waarbij kinesiotape, een rekbare sporttape, wordt toegepast om lichamelijke problemen te verhelpen en voorkomen. De elastische tape ondersteunt het spierstelsel, bevordert lichaamseigen genezingsprocessen en beïnvloedt op een positieve manier het zenuwstelsel en de bloedsomloop zonder de bewegingsvrijheid te beperken.

De achterliggende gedachte hierbij is dat spieren niet alleen invloed hebben op de bewegingen van de gewrichten, maar ook de bloedsomloop, het lymfestelsel en de lichaamstemperatuur. Als spieren niet goed werken, leidt dat tot uiteenlopende klachten en symptomen. Zodra de spieren ondersteund worden met kinesiotape, zal dat het herstelvermogen van het lichaam stimuleren.

Afspraak maken

Bron: Artikel op website:  ”https://www.fysiotape.nl/over-fysiotape/medical-taping-concept/” (Oktober 2022)

Vitaliteit coaching Lelystad

Wilt u zich fitter voelen en begeleid worden in bereiken een gezonde leefstijl? Bij Fysiovitale Lelystad helpen wij u graag op weg. Dit doen wij door professionele begeleiding aan te bieden op het gebied van beter en gezonder bewegen en leefstijlverandering. Maak gerust een afspraak voor een intakegesprek. Dan vertellen wij u meer!

Afspraak maken 

 

 

Behandeling bij Fysiovitale Lelystad vóór een operatie

Bent op zoek naar een fysiotherapeut die u kan helpen bij de voorbereiding op een operatie van bijvoorbeeld uw heup, knie, rug of andere delen van het lichaam? Het principe van ‘better in – better out’ zorgt ervoor dat u met een zo goed mogelijke lichamelijke conditie het ziekenhuis in gaat en met zo min mogelijk conditieverlies het ziekenhuis kunt verlaten. Fysiovitale Lelystad begeleidt daarom patiënten vóór een operatie, om na de operatie beter en sneller te herstellen.

Maak een afspraak

 

Fysiotherapie behandeling na een operatie

Bent op zoek naar een fysiotherapeut die u kunt helpen na een operatie van bijvoorbeeld uw heup, knie, rug of andere delen van het lichaam? Fysiovitale Lelystad begeleidt patiënten na een operatie om optimaal te kunnen herstellen. Het behandelplan wordt samengesteld in overleg met uw behandeld arts of specialist. Door de korte lijnen die wij hebben met verschillende medisch specialisten kan het programma perfect worden aangepast aan uw situatie.

Afspraak maken

 

 

Revalidatie bij Heup- en Knieprothesen

Heeft u een operatie ondergaan waarbij u een heup of knieprothese heeft gekregen? Dan zal u na uw operatie moeten revalideren om opnieuw te leren bewegen en lopen met het nieuwe “gewricht”. Voor dit revalidatietraject kunt u terecht bij de gespecialiseerde fysiotherapeut bij Fysio Vitale.