Behandeling van Failed Back Surgery in Lelystad

Wat is Failed Back Surgery?

Als u een rughernia heeft gehad en die geopereerd is kunt u toch nog uitstralende pijn in het been van de zenuwwortel houden, ondanks dat de hernia niet meer op de zenuwwortel drukt. Dit noemt men zenuwwortelpijn of Failed Back Surgery.

Oorzaken van ‘’Failed Back Surgery’’

Door een hernia is de zenuwwortel beschadigd en werkt niet meer goed. De zenuwwortel gaat zelf elektrische stroompjes maken, die via het ruggenmerg naar de hersenen worden geleid en uiteindelijk tot een uitstralende pijn in het been leiden.

De belangrijkste klacht bij een zenuwwortel is pijn vanuit de rug met een uitstralende pijn in een been. De pijn is dan vaak scherp en stekend. Daarnaast kan er ook een verminderd gevoel optreden, tintelingen of kunnen de spieren zwakker worden. Wanneer iemand komt met uitstralende pijn in een been, is de kans dat er sprake is van een zenuwwortelpijn zeer groot. Bij het neurologisch onderzoek is er een aantal testen die dit nog meer kunnen bevestigen. Naast het neurologisch onderzoek worden de bewegingen van de rug onderzocht of zij beperkt en of zij pijnlijk zijn. Ook wordt in de rug gevoeld welke wervels er pijnlijk zijn als men er op drukt.

Behandeling van ‘’Failed Back Surgery’’

Wanneer er sprake is van aanhoudende klachten en het niet vanzelfsprekend is dat u elke vorm van sport of werk kunt hervatten dan komt u in aanmerking voor een behandeling bij Fysiovitale in Lelystad. Dit kunt u bespreken met uw huisarts.

Op zoek naar een fysiotherapeut voor Failed Back Surgery?

Wanneer je voor de eerste keer binnenkomt bij Fysiovitale, doen we eerst een uitgebreid anamnese en onderzoek, inventariseren we samen met u, uw hulpvraag en formuleren we de behandeldoelen. Er wordt gekeken met welke disciplines we deze klachten het beste kunnen aanpakken. Het behandelplan kan bijvoorbeeld een combinatie zijn van afspraken op het gespecialiseerde DAVID Rug Toestel, behandeling via dry needling, vitaliteit coaching, fysiotherapie voorafgaand aan een operatie of fysiotherapie na een operatie.

Bij Fysiovitale zorgen we ervoor dat jij over alle middelen beschikt om de kwaliteit van leven zo hoog mogelijk te maken en/of ook te behouden.

Afspraak maken